Wat zoekt u?


RUNESCAPE OLDIES CLAN

RSO is een clan voor 25 plussers, die vooral plezier willen hebben in het spel zonder gedoe en gezeur. Binnen de clan zijn alle spelers gelijk en proberen we elkaar zoveel mogelijk te helpen om verder te komen in het spel. Ben je ouder dan 25 jaar en heb je interesse om de clan te joinen? bezoek dan ons forum en volg de aangegeven stappen om te joinen.
Oldies Clan

SHORT MESSAGE SERVICE

niorgineel — 1 Januari 1970, 01:00
er was eens een oldie in runescape
die dacht als ik nou es dat beeld sleep
zit daaronder een gat
maar weet je wat
daar lag nog steeds niet die rot cape
letty1234 — 1 Januari 1970, 01:00
Het is een hele klus maar ik ga het toch proberen!!
Lvl 99 Farming. Ondertussen Herblore en Slayer. Ben benieuwd hoe lang ik er over doe
Michael — 1 Januari 1970, 01:00
Na een aantal succesvolle trawler fishing trips hebben we gisteravond uiteindelijk toch een nat pak gehaald. Wordt het niet eens tijd dat we Murphy een goede boot cadeau doen?
Michael — 1 Januari 1970, 01:00
Daar loop je dan, helemaal alleen in de grote Runescape wereld. Maar heb je je wel eens afgevraagd wie dit spel heeft bedacht en wat er allemaal voor nodig is om het draaiend te houden?De Boskabouter — 1 Januari 1970, 01:00
Nooit gedacht dat zo’n spelletje op internet mijn leven zo zou kunnen beïnvloeden.
Zoals bij de meeste “spelende ouders” begon het met helpen van mijn kind, die nog niet zo goed engels kon lezen. Aangezien wij niet meer bij elkaar wonen, moest ik hulp op afstand kunnen bieden, waardoor ik regelmatig op zijn account moest inloggen om iets op te lossen.
“Waarom ga je ook niet een account maken pap, dan kunnen we samen al die dingen doen..”
Ok, kan geen kwaad toch..? Ik heb toen een account aangemaakt, zonder te beseffen wat voor verslaving ik me op de hals zou halen.

Och, verslaving… valt eigenlijk wel mee. De dagelijkse werkzaamheden moeten nou eenmaal gedaan worden, maar in de avonduren moet ik toegeven dat ik voor weinig andere dingen interesse meer heb. Snel koken, eten, wasje doen… huishouden kan wel in het weekend, wie ziet het?
Dus is het runescapen geblazen! Moest nog 1 leveltje en dan kon ik zelf prayerpotions maken!
Het is soms ook hard werken op runescape he..

Ik ben gelukkig eigen baas, zoals dat heet, maar ik gun mezelf ook wel eens pauze op mijn werk… Nadat ik dan het Runescape-Oldies-Forum heb nagekeken op nieuwe berichten, start ik het runescape spel op.
Ik speel dan niet zoals ik normaal thuis speel, want daar heb ik geen tijd voor. Soms als ik een stapeltje facturen moet nakijken, dan laat ik wel mijn poppetje even wat vissen. Dan hoef ik alleen maar af en toe te klikken om online te blijven.

Maar meestal in de pauze, wanneer ik mijn broodje voor het beeldscherm eet, start ik runescape op voor mijn geliefde bezigheid. Ik kies dan een gemiddeld bezette wereld en blijf gewoon in een bank staan, waar ik voorheen heb uitgelogd. Af en toe klik ik op het scherm om niet uit te loggen en geniet intussen al kauwend van alle opmerkingen die door die kids worden gemaakt.
Links een ongeduldige verkoper: “selling 1k flax!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
Rechts een voorzichtige koper: “Hey lvl 71… buy ur legs”
Intussen een “How much” op de aanbieding van de flaxverkoper. Met een “Omg..” als antwoord op de te hoge vraagprijs.
Het is gek, maar ik denk daarbij niet eens altijd aan mijn eigen zoon. Hij zou misschien zeggen “Nvm..” of “No ty..”… denk ik, nu tenminste, want hij is al weer wat ouder. Ik vind het gewoon schattig omdat het poppetjes zijn die “praten” en dat het kinderen zijn die de poppetjes bedienen. Kinderen die heerlijke taal- en schrijffouten maken, omdat ze zo gehaast moeten typen. Je kunt ook zo merken welke kinderen wat ouder zijn, of typediploma hebben.

Ook spelers die toch zeker 18 jaar of ouder zijn vallen bij mij snel door de mand. Het woordgebruik, de zinsopbouw, de humor… prachtig om dat zo op te kunnen merken en ook om dat bevestigd te krijgen bij navraag. Elk poppetje krijgt dan pas echt een eigen identiteit. Het is dan net of je steeds meer “thuis” raakt in rs-wereld.
Ik geef heel veel weg op runescape. Ik kan het soms ook niet over mijn hart verkrijgen een deal te weigeren met zo’n kid die te weinig biedt voor mijn item. Soms klik ik het trade-scherm weg en zie dan die dreumes beteuterd tegenover mij staan. Ik denk dan vaak: “Geef me een grote mond.. toe dan!” Maar als hij dan niets zegt, en zo zielig tegenover me blijft staan en me aan blijft kijken… dan denk ik, ach.. arm kind. “Ok…” zeg ik dan. “Im in a good mood..:) ” De uitroeptekens achter zijn “Tyvm!!!!” doen me dan zo goed en ik zeg dan meestal “Have fun..:) “, alsof ik wil laten merken dat ik een ouwe zak ben.

In de vakanties is het pas echt leuk. Dan kan ik in de pauzes inloggen op de Nederlandse servers, want dan zijn ze flink bezet door Hollandse en Belgische kids. Wat is het toch prachtig om die echte kleintjes engels te zien typen. Ik zit daar in mijn eentje in mijn kantoor soms te schaterlachen om de verwoede pogingen van die kids om zichzelf duidelijk te maken in hun rs-Engels.
“How mutch voor you schild?”
“Wer is de hous von Julia?””
“Have you full blak I can byu…??”

Gewoon schitterend toch..?? Ik geniet daar zo van!
Ik had screenshots moeten maken, of direct alles op moeten schrijven om het hier als voorbeeld te laten lezen. Dit was alleen maar van de laatste keren, maar zo is er telkens weer zoiets leuks te zien. De andere oldies op rs zullen dit beslist herkennen.

Maaaaar… je hebt ook ettertjes! Vervelende kids die anderen belachelijk maken of willen belazeren. (Uiteraard niet alleen kids he…) Pesten is ook hot op rs, wat ik je brom… net als in real life. Als het kan wat omstanders met je mee krijgen om er eentje te kunnen wegpesten. Vooral bij de hill giants in Edgeville dungeon in F2P. Daar jagen de lagere levels op de lvl 28 Giants voor XP en bigbones of limpwurtroots (prachtige namen!). Als je eens wilt weten hoe ze tegen elkaar te keer kunnen gaan, of het vergeten bent… ga es kijken. Je snapt gelijk wat ik bedoel.

Maar ach… het blijven kinderen, denk ik dan maar. En zo erg is het allemaal toch niet?
Het blijft een spelletje, een spelletje wat je misschien soms wat laat meeslepen, maar toch blijft het een spelletje. Laten we dat niet vergeten.

Ik speel het nu nog steeds omdat het me ontspant en omdat ik mijn zoontje wat vaker kan “zien”
Samen met hem Greater Demons killen, lekker veilig en met een paar meppen dood. Samen met hem questen doen, want alleen is soms zo eng, vindt hij. Geld verdienen voor zijn armor en wapens. Ik spaarde voor hem zijn eerste full rune.
Dan samen member worden waar de questen meer tijd gingen kosten. “Ok, ik doe die quest ook wel voor jou…”.
Hij mag niet te veel en te lang spelen, huiswerk en schoolresultaten gaan voor.
Dan bezorg ik hem zijn eerste Dragon-long na (twee keer) Lost City Quest te hebben gedaan. “Ow yeah…!!” is zijn digitale reactie en ik glimlach breed tegen mijn beeldscherm. Zijn eerste Dragon scimmy presenteer ik hem na (weer 2x) Monkey Madness Quest en we gaan het nieuwe wapen gelijk samen uittesten tegen wat ongevaarlijke Ogres.

Voordat hij member mocht worden heb ik een lijst met regels gemaakt waar hij zich aan moest houden. Dit had voornamelijk met zijn school te maken en met zijn houding bij zijn moeder en zus thuis. Hoe wordt je een beter mens van rs… haha.
Hij houdt zich goed aan de regels en speelt niet overdreven vaak runescape, en dat wil ik wel belonen.
Desondanks is hij nu combat level 94, mede dankzij papa’s urenlange rondes in pest controle op zijn account. Rondrennen in mage training arena omdat hij zo graag een keer naar Ardogne wil kunnen teleporteren.

Na een mazzeltje waar ik eerder over geschreven heb, en lang….lang…viswerk, bezorg ik hem een vreugdedans als ik hem een whip laat zien in het tradingsscherm: “Voor jou… :).” zegt de verwen-vader. “WTF…!!!” jaja, zijn engels wordt steeds beter! “Dank je dank je..!!!”
Maar zijn attack is nog geen 70, dus hij kan er nog niks mee. De volgende dagen zit papa dus weer op zoonliefs account om aan zijn attack te werken. Uiteindelijk passeert hij op eigen kracht de 70 attack en we gaan weer samen kijken hoe hard we nu kunnen slaan.

OK, hij wordt door mij verwend op runescape, iets wat ik in real life niet mag en niet eens kan doen. Maar we hebben op deze manier veel lol samen, waardoor het contact in real life geweldig verbeterd is voor mij.
Dus laat me maar….. tis goed zo
En als die poppetjes op runescape me weer eens verwijten dat ik een ouwe zak ben en “no life” heb, wanneer ze horen dat ik een zoontje heb die ook speelt, dan deert me dat beslist niet.

Want ik heb een heerlijk leven……… wanneer ik samen met hem speel.

Reacties & comments

Mooi geschreven!!!

Kun je mijn combat ook niet een een beetje oppoetsen? :P
Januari 1, 1970 @ 01:00 · Link to comment

Mooi stukje Paulus... Ik ken dat zoonlief verwennen op runescape, wat je in reallife niet al te veel kunt doen. Mijn zoon speelt ook en dan is het "hey mam heb je nog sharks die ik ff van je kan kopen". Uiteindelijk heeft hij ze dan gratis en voor niks want je laat toch je eigen kind niet betalen, hahaha.
Gr. Marianne
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 82.92.204.225 · Link to comment
Booster80 (unregistered)

Je bent toch echt een gevoelig en geweldig goed mens hè Paul. We hebben wel weer iets gekregen om over na te denken!
Januari 1, 1970 @ 01:00 · Link to comment

Tja, ik had eerder al gesteld dat velen door de kids aan het spel geraakt zij. Maar zoals je hier schrijft is het ook wel zo dat de monitor plots een "persoon" wordt en rs gewoon een link-prgramma. Heb idd ook wel zo een ervaring. Een band versterken door een kinderspel...Aardig he
Januari 1, 1970 @ 01:00 · Link to comment

Een prachtig verhaal Paulus.
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 62.234.129.218 · Link to comment
Zeewolde (unregistered)

Blij dat het voor jou werkt op deze manier paulus :)
ach internet heeft ook zn goeie kanten!!!!
Januari 1, 1970 @ 01:00 · Link to comment

wow, mooi geschreven zeg
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 84.105.56.133 · Link to comment
tanja1969 (unregistered)

snif snif echt waar de tranen staan in mijn ogen, wat een prachtig verhaal dank je voor deze blik in jouw leven
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 88.211.191.130 · Link to comment
erthovin (unregistered)

Paulus een schitterend verhaal. Ik zie het helemaal voor me.
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 82.74.12.220 · Link to comment
nl tonia (unregistered)

hallo ik ben zelf 15 en ik speel ook af en toe is runescape dit verhaal klop voor mijn iedee gewoon helemaal.
maar ik vind ook dat je niet te veel naar Runescape moet verlangen. Van dat je alles heel snel af moet maken om runescape te spelen..
ik vind het een goed verhaal maar.. als je voelt dat je er verlangens naar hebt en niks belangrijker vind(ik ken er een paar) dan moet je echt kappen..
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 80.100.153.0 · Link to comment
Rick (unregistered)

Leuk geschreven stuk. het geeft goed aan hoe ouderen zoals ons in het spel zitten.
Januari 1, 1970 @ 01:00 · IP 86.87.152.213 · Link to comment
Pet Animal (unregistered)

Ik hang een beetje rond op de weblog, waar ik tot hiertoe niet al teveel aandacht aan heb besteed. Kom ik jouw verhaal tegen Paulus, en wat voor een. Wow Paulus dit komt recht uit je hart, niemand kan zoiets verzinnen.
Bedankt dat ik dit mocht lezen en veel plezier met je zoon!!!!
Januari 1, 1970 @ 01:00 · Link to comment

Write your idea

Geef hieronder uw reactie op het artikel. De nodige korrels zout gebruikt en houdt u het netjes? (-; Doet uw best > > >

Note: Your IP address will be shown if you decide to leave a comment. Login to have your IP address hidden from the public eye.

Naam of nickname
Human Validation Program™
 

Comment: body
Tekstopmaak: helpSTEMMINGMAKERIJ

Moet er een limiet op het aantal zeestreken komen?
ja, max 2 zeestreken per week
nee, zo lang ik maar niet het slachtoffer ben
heb geen tijd voor geneuzel; ben vissen!!


BEZOEKERS

» 3 onbekenden (waaronder jij!)

RECENT COMMENTS

deadhunter18 » ik denk dat het hier niet hoort.. maar runescape oldies is een geniale clan :D over 2 weekjes word..

hertogh danny » lol ik probeer slayer cape te halen doe er al bijna 1jaar over en heb nog maar lev95 slayer

hertogh danny » Ik game rs nu bijna 2j is gekomen door mijn zoon die zelf vroeger ook rs speelde voor mij is rs gewo..

Onzichtbaar3 » Lolzzzzzzzz­zzz, had ik maar zo'n apparaatje

daantje_duh » lolz... blij dat jij mijn collega ni bent :P hahaha verder super genoten van je verhaal!!!

la mama1 » wahahahah dit is echt humor !!!! Zou hem graag eens willen lenen....

Scheeteke » Wow, wat een heldenmoed!­!! Ocharme de buurvrouw, maar ja dat is dan niet meer jouw zorg !

lovly » amaai, je zou voor minder op je bed gaan springen en laarzen aantrekken, haha mooi verhaal alweer

letty1234 » Ik ben blij dat ie naar de buurvrouw is wan ik had niet over maar op die tafel gesprongen en was er..

Bien » Je slaat de hamer op de kop Nio.


HYPERLINKS

   » Zybez
   » Swiftswitch
   » RuneHQ
   » Salmoneus


ADVERTENTIESTATISTICS

Bent u ook zo dol op statistieken?

Lijstjes:
   » Referrers
   » Zoektermen

Geinig:
   » Strange searches
   » String count

Totalen:
   » Artikelen: 44
   » Reacties: 1200
   » Users: 39
   » IP-bans: 594
   » More stats..


Queries: 21, time: 0.446749, Pageloads:
RSS feeds: Bigtalk · Smalltalk · All
The bottom line.
Rectificatie · Disclaimer
© 2007 Runescape Oldies
All rights reserved